Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céges tréningek

CÉGES TRÉNINGEK

A MediaComm MC Executive Development a készség- és vezetőfejlesztésben a 'one-stop-shopping' lehetőségét kínálja, nemzetközi ügyfeleinket angol nyelvű programokkal szolgáljuk ki, transzparens tendereztetést vállaló leendő partnereink felé részletes forgatókönyvet is tartalmazó, ingyenes ajánlatot küldünk. 

HOGYAN DOLGOZUNK? Az együttműködés kialakításának jellemző menete a következő. 

1. 
Ajánlatkérés* (lásd lent)

2. 
A feladatot pontosító rövid telefonos interjú (létszám, fejlesztendő kompetenciák, helyszín, időtartam, stb.)

3.
Ajánlat (írásos ajánlatunk lehet már a végső ajánlat is, de lehet, hogy egy iterációban az első lépés)** (lásd lent)

4.

Ha az ügyfél short listet készít, a leendő partnernél prezentáció és a képzési igények pontosítása (gyakran az ajánlatkérő briefhez képest további hasznos információ hangzik el.)

5.

Döntés. Az ügyfél dönt a tréning cégről. Amennyiben minket tisztelnek meg bizalmukkal, következik a szerződéskötés, amelyhez készséggel biztosítunk szerződéstervezetet. Amennyiben más képző kerül felkérésre, kérjük, hogy a tender értékelése/pontozása és a nyertes ajánlattevő neve kerüljön felénk az ajánlat átküldésétől számított 15 napon belül átküldésre. 

6.

"Igényfelmérés 2.0." (opcionális elem a folyamatban).
Az ügyfél menedzsmentje vagy a vezető vagy HR részéről már megfogalmazódott a fejlesztési igény. Célszerű a fejlesztési igényt a résztvevők oldaláról is megismerni. Ha lehetséges, a leendő résztvevőkkel is konzultálunk. Ideális esetben a tréning előtti készségszintet játékos helyzetgyakorlat során felmérjük. Ennek egyik speciális lehetősége, hogy "álruhás Mátyás királyként" "próbavásárlást" végzünk. 

7.

Ügyfelünknek visszajelzést adunk arról, hogy mi hogyan látjuk a fejlesztési feladatot, és a közös diagnózis alapján alakítjuk ki a tréning tematikáját. Ha indokolt, finomhangolt új képzési tervet készítünk és ajánlatunkat is "finomhangoljuk".

8.

Képzés, tréning, facilitálás, ill. coaching (Teljesítés)
A teljesítés folyamatába számos ellenőrzési pontot építünk a szükséges módosítások, kiegészítések minél előbb történő megvalósíthatósága érdekében. Bizonyos készségfejlesztések során a tréning második modulja/blokkja viszonyítási alap (benchmark) gyakorlat és segíti mérni, hogy a tréningen milyen készségszintről indulunk. 

9. 
Bizonyos készségfejlesztések során az utolsó előtti tréningmodul gyakran vizsga (pl. videóra vett gyakorlás, amely gyakorlásban a résztvevők saját magukat értékelik)
A nyolcadik pontban leírt induló készségszinthez képesti javulást mérjük, így mind ügyfelünk, mind a résztvevők fel tudják mérni saját fejlődésüket. A személyes adatok csak az érintettek kezébe kerülnek, azonban összesítésük ügyfelünk, a HR-menedzsment és szakmai vezetés számára teszi mérhetővé a fejlődést.

10.
A képzési program értékelése a résztvevők részéről

11.
Opcionális szupervízió (igény esetén): a tréning utáni szupervízió lehetővé teszi a tanultak gyakorlatba történő átültetését, az "új" rutin megteremtését, az új "modus operandi", az új működés beégetését, a változtatás "refreezingjét"

12. 
Utánkövetés (follow-up, opcionális elem)
A tréning vagy coaching megtartásával a fejlesztés nem ér véget, közreműködünk a tanulási célok, hatások elérésének mérésében és javaslatot teszünk a további támogatásra. 

*, **: A testre szabott képzés tervezését és a terv alapján az ajánlatot örömmel és a saját kockázatunkra, ingyenesen készítjük, felénk, mint ajánlattévő felé transzparens tender esetén. 'Transzparens' felénk a tender ha részünkre a tender értékelése és annak pontozása az ajánlat el/átküldésétől számított 15 napon átküldésre kerül. Amennyiben az ajánlat elküldésétől számított 15 napon belül nem kapunk az időpont megjelölésével értesítést a tender értékelését/pontozását nem kapjuk meg, úgy ajánlatunk komoly invesztícióval járó elkészítéséért díjat számolunk fel, amely díj, az adott képzésre/fejlesztésre/coachingra/tréningre adott ajánlati árunk 50%-a. Kérjük, hogy ajánlatkérésükkel ennek szíves elfogadása esetén tiszteljenek meg.

 

A PROGRAMOK FORMÁI

A fejlesztés módja többféle lehet:

Coaching: készségfejlesztést célzó, ill. szaktudás átadását lehetővé tevő dialógus.

Tréning: kisebb csoportok, vezetői teamek fejlesztését célozza. Míg az oktatótréning tudást ad át, a készség-fejlesztő tréningek a gyakorlati tanulás egy hurkos módszerével és a learning-by-doing elve alapján lehetővé teszik a kísérletezést, begyakorlást, cselekvéssel történő elsajátítást. 

Facilitálás: a facilitátor a probléma megoldását katalizálja, segíti.

Tanácsadás: Szakértelmükkel állunk ügyfelünk rendelkezésére