Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teljesítményértékelés tréning, teljesítményértékelési tréningek

Teljesítményértékelés tréning, pontosabban teljesítményértékelési tréningek, mivel ...
Négy fajta teljesítményértékelési tréninget kínálunk.

i) A 2-napos teljesítményértékelési során egy cég vezetői a tréner, mint facilitátor segítségével felépítik saját teljesítményértékelési RENDSZERÜKET, majd megtanulják az általuk tervezett rendszert használni.

ii) 1-napos teljesítményértékelési tréningünk a teljesítményértékelési beszélgetés fortélyaira, részleteire koncentrál, arra, hogy konkrétan mit tegyen a felső- és középvezető a teljesítményértékelés során. Az 1-napos teljesítményértékelési tréning feltételezése, hogy van működő teljesítményértékelési rendszer, azt csak használni kell, viszont jól. A teljesítményértékelést kevés vezető tanulja, az évek során "ráragad". Kb. olyan szokott lenni, ahogyan a vezető saját, előző munkahelyi vezetője szokta csinálni. Tréningünkön viszont megtanulnak a vezetők MOTIVÁLÓ teljesítményértékelési párbeszédet folytatni. 
Megtanulják a teljesítményértékelést ától cettig. A felkészüléstől a teljesítményértékelő beszélgetés vezetésén, az ott előforduló nézetkülönbségek kezelésén, a következő évi alap- és mozgóbérben, bónuszban, célprémiumokban történő megállapodáson át odáig, hogy a felek aláírják a következő évi célokat. 

 

A 2-napos teljesítményértékelési tréning segítségével képes lesz:

"KITALÁLNI" TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉST, azaz KÉPES LESZ TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI RENDSZERT TERVEZNI. A cég harmonikus mutatószám-rendszerében (Balanced Scorecard, BSC) rögzített célokat fordítjuk le teljesítményértékelésre. (iii) Ha pedig még nincs saját balanced scorecard-juk a 3-napos céges tréningen azt is felépítjük. Tehát a 3-napos tréning annyiban és azzal több a kétnaposnál, hogy a cég stratégiai mutatószám-rendszerét is kialakítjuk. Visszatérve a kétnapos tréningre. 
A 2-napos teljesítményértékelési tréning első napján a résztvevők teljesítményértékelési rendszert alakítanak ki, átgondolják a TÉR szervezeten belüli kommunikációját; majd a második napon megtanulják a TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSEK levezetését. 


 

Az 1-napos teljesítményértékelési tréning feltételezése, hogy teljesítményértékelési rendszer már "van", a vezetők, munkatársak tudják, hogy "mit kell kitölteni". 

'"Csak" fel kell készülni a beszélgetésre, csak meg kell nézni a 360 fokos értékelés számait, "csak" meg kell nézni az objektív teljesítményszámokat, "csak" át kell gondolni, hogy milyen sorrendben, milyen szavakkal mondjuk azt, hogy "viszont a rendszeres konfliktusod a ..... "

Aztán "csak" le kell ülni a munkatárssal ......... ideálisan úgy, hogy az értékes kolléga ne felmondjon, úgy, hogy amikor a felek felállnak, minden vezetői elvárásra a kolléga tényleg örömmel mondjon igent, és magából a maximumot kiadva keményen dolgozzon az új célok elérésére, mivel az jó neki, jó a cégnek, jó mindenkinek.
Teljesítményértékelési tréningünkön minden vezető

 • megtanulja a teljesítményértékelésre történő felkészülés csínját-bínját
 • gyakorol, gyakorol, gyakorol és egyre jobb teljesítményértékelési beszélgetéseket folytat le
 • Megtanulja elvégezni a teljesítményértékelés adott szervezetben használt adminisztrációját


A tréninget olyan cégek vezetésének javasoljuk, akik tudják, hogy amit nem mérünk, az nincs.

 • Ha nem mondjuk meg az embereknek, hogy mit várunk tőlük, akkor nem lesznek gondolatolvasók
 • Szeretnének serkentő teljesítményértékelési rendszert működtetni


iv) Negyedik teljesítményértékelési tréningünk a testre szabott képzés, hiszen lehetséges a teljesítményértékelés és a motiváció határmezsgyéjén bármilyen hibrid képzés kialakítása, ahol is testre, pontosabban igényre szabjuk a tréning tematikáját. Példa: 

Bevezetés

 • A cég stratégiai terve
 • Az ún. balanced scorecard
 • A cég stratégiai céljainak lebontása az egyén felé

A teljesítményértékelési rendszer (TÉR) kialakítása

 • Lépésről lépésre felépítjük
 • 360 fokos értékelés
 • Management by objectives

Felkészülés a teljesítményértékelési beszélgetésre 

 • A felkészülés lépései

Teljesítményértékelési gyakorlatok I-II-III. 

Minden résztvevő legalább háromszor gyakorol egy-egy teljesítményértékelési beszélgetést. Ezek videóra vesszük, a tréner által választott részeket a tréningen visszanézzük és értékeljük. A videót törlés előtt az érintett magának átmásolhatja (haza viheti) 

Kérdések, összefoglalás, a tréning értékelése

Opcionális vizsgák, a sikeresen vizsgázók tanúsítványt szereznek

 

Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg: info@mediacomm.hu vagy +36 209 342 760.

 

Céges képzések esetén a helyszín és időpont: megrendelőnkkel egyeztetve

 

Céges képzések díja
Az időpont és igény függvényében adunk ajánlatot

 

Tananyag: Minden ügyfelünk minőségi tananyagot kap.

 

Hogyan öltözzek? Résztvevőink többsége kényelmesen, elegánsan, de nem túl formálisan öltözik ("smart casual").

 

A képzés nyelve: a tréninget készséggel tartjuk angolul. 

 

Jelentkezés: A jelentkezési lap a word dokumentum értelemszerű kitöltése után akár e-mailben, (info@mediacomm.hu) visszaküldhető. A képzések esetén minden résztvevőről külön jelentkezési lapot kérünk, a jelentkezéseket visszaigazoljuk, kiküldjük az ún. előlegbekérő-levelet, annak kiegyenlítésekor kerül kiállításra a számla.  
 

Opcionális vizsga és tanúsítvány
A képzések/tréningek végén azoknak, akik szívesen tesztelik tudásukat, nem kötelező jelleggel (opcionális) vizsgalehetőséget biztosítunk. A sikeres vizsgázók tanúsítványt szereznek. 
A vizsga közvetlenül a tréning befejezését követi. Számon kérjük a képzés során elsajátított elméleti ismereteket és a tréninges helyzetgyakorlatokhoz hasonló szituációs gyakorlatban kell a tréningcélokat jelentő kompetenciák elsajátítását bizonyítani.  
A képzés eredményességének mérése céges programok esetében (jellemzően) a következők szerint történik. 
Vagy a képzés második moduljában vagy a tréninget megelőző képzési igény felmérésekor tartjuk azon viszonyítási alap (benchmark) gyakorlatot, amely az induláskori készségszintet méri. 
A képzés utolsó blokkjában kerül sor a zárógyakorlatra, amely zárógyakorlatot (igény szerint vizsgagyakorlatot) videóról visszanézzük. A tréningcélként kijelölt szempontok alapján pontozzák egymást a résztvevők - ismét 1-10-ig skálázott normál eloszlásgörbén - így mérjük az induló képesti fejlődést a fejlesztési célként rögzített kompetenciák mentén.
A vizsga díja 19.900 Ft + áfa. 

Mit kell hozni a tréningre? Semmit. Minden ügyfelünk tananyagot, ún. workbookot (kézikönyvet) kap, a minőségi képzéshez szükséges tárgyi feltételeket (projektor, számítógép) is készséggel biztosítjuk.

Az oktatás mikor kezdődik és mikor ér véget?
Egyeztetendő, jellemző, hogy az oktatás 8.15-kor kezdődik, de kérjük, hogy a résztvevők szíveskedjenek 8:00-ra megérkezni, és egy(-egy) tréningnap 16:15-ig tart. 

Ebéd, étkezés
A program során ebédet, a szünetekben frissítőket, kávét biztosítunk. Nem budapesti résztvevők esetén a bentlakás szállásdíja és a vacsora költsége a megrendelőt terheli.


A céges program lehet az ügyfél telephelyén is, projektort, flipchartot, írásvetítőt, laptopot viszünk/biztosítunk.

További információ: info@mediacomm.hu vagy + 36 209 342 760