Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Menedzsment MINI MBA

MINI MBA ® (menedzsment)
Nyílt és céges képzésként is!                   

A MINI MBA, amely néhány napba sűrítve a klasszikus MBA-kurzusok tananyagának esszenciája, különlegesen intenzív vezetői program, a klasszikus MBA-ék legjava. Tanulja meg 5 nap alatt azt, amit egy 2 éves MBA után az MBA-ések ténylegesen használnak a napi munkában!
A magyar nyelvű programmal a leghasznosabb menedzsment ismereteket 5 nap alatt 50 tanórában lehet elsajátítani: 
Stratégia, menedzsment, ezen belül hangsúlyosan ösztönzés és motiváció. Vezetői számvitel és pénzügyek. Üzleti elemzés, statisztika. Marketing és marketingtervezés, végül vezetői készségfejlesztés: önismeret, prezentációs technika, kommunikáció, konfliktuskezelés és adaptív vezetés.  A résztvevők munkaerőpiaci értékét is javító program tematikája a legjobb nemzetközi MBA-ék tapasztalatai szerint került kialakításra, egyetemi oktató trénereink elismert szakemberek. 

1. NAP: MENEDZSMENT és STRATÉGIA 

 • 08.15-09.45 Menedzsment-funkciók, stratégiai tervezés
 • 10.00-11.30 Balanced scorecard, teljesítménymenedzsment
 • 11.45-13.15 Motiváció
 • 14.00-15.30 Ösztönzés a gyakorlatban
 • 15.45-17.15 Leadership

2. NAP: SZÁMVITEL, PÉNZÜGYEK

 • 08.15-09.45 Mérleg, eredménykimutatás, cash flow
 • 10.00-11.30 Vezetői számvitel
 • 11.45-13.15 A pénz időértéke
 • 14.00-15.30 Cash flow és befektetési döntések
 • 15.45-17.15 Hitelfelvételi döntések és kockázatmenedzsment

3. NAP: ÜZLETI ELEMZÉS; STATISZTIKA

 • 08.15-09.45 Adatelemzés, leíró statisztika, diagramok
 • 10.00-11.30 Számítógépes adatelemzés, -értékelés.
 • 11.45-13.15 Regressziószámítás
 • 14.00-15.30 Regresszió analízis excellel
 • 15.45-17.15 Idősorok elemzése, gazdasági előrejelzések

4. NAP: MARKETINGMENEDZSMENT

 • 08.15-09.45 Marketingkutatás, vásárlói magatartás,
 • 10.00-11.30 Szegmentáció, Célpiac-választás, Pozícionálás, Branding, Marketingkommunikáció
 • 11.45-13.15 On-line marketing 
 • 14.00-15.30 Marketingtervezés
 • 15.45-17.15 Esettanulmány

5. nap: VEZETŐI KÉSZSÉGEK 

 • 08.15-09.45 Ön- és emberismeret, MBTI tipológia
 • 10.00-11.30 Vezetői kommunikáció, értekezletek vezetése 
 • 11.45-13.15 Prezentációs technika
 • 14.00-15.30 Konfliktus-kezelés, asszertivitás
 • 15.45-17.15 Adaptív vezetés

Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg: info@mediacomm.hu, 06 209 342 760.

Időpontok és helyszínek:

 • Céges képzéshez kérje ajánlatunkat
 •  

Kedvezmény több munkatárs részvétele esetén
Az azonos költségviselőtől jelentkező 2., és további munkatársak díjából 50%-os kedvezményt biztosítunk, amennyiben az adott programra más kedvezményt a költségviselő nem vesz igénybe.

KKV-kedvezmény 
A kis- és középvállalkozásoktól* jelentkezőket, valamint az egyéni ügyfeleket kedvezmény illeti meg. Csak egy kedvezmény vehető igénybe! *500 milliós éves forgalom alatt.

A részvételi díj

 • A mikro-, kis- és középvállalkozásoktól* jelentkezők, ill. egyéni ügyfelek részére: 499.000 Ft + áfa. Nem kkv esetén: 499.000 Ft + áfa.
 • A részvételi díj a tananyag, az ebédek és bekészítések költségét tartalmazza.  

Jelentkezés: A jelentkezési lap a word dokumentum értelemszerű kitöltése után akár e-mailben, (info@mediacomm.hu) akár a (06 1) 200 5762-es faxszámra visszaküldhető. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, kiküldjük az ún. előlegbekérő-levelet, annak kiegyenlítésekor kerül kiállításra a számla.  

Oklevél és vizsga: 
A nyílt képzések/tréningek végén azoknak, akik szívesen tesztelik tudásukat, azoknak nem kötelező jelleggel (opcionális) vizsgalehetőséget biztosítunk. A sikeres vizsgázók tanúsítványt szereznek. 
A vizsga nyílt programok esetén közvetlenül a tréning befejezését követi. Számon kérjük a képzés során elsajátított elméleti ismereteket és a tréninges helyzetgyakorlatokhoz hasonló szituációs gyakorlatban kell a tréningcélokat jelentő kompetenciák elsajátítását bizonyítani.  
A képzés eredményességének mérése céges programok esetében (jellemzően) a következők szerint történik. 
Vagy a képzés első napja második moduljában vagy a tréninget megelőző képzési igény felmérésekor tartjuk azon viszonyítási alap (benchmark) gyakorlatot, amely az induláskori készségszintet méri. 
A képzés utolsó előtti blokkjában kerül sor a zárógyakorlatra, amely zárógyakorlatot (igény szerint vizsgagyakorlatot) videóról visszanézzük. A tréningcélként kijelölt szempontok alapján pontozzák egymást - ismét 1-10-ig skálázott normál eloszlásgörbén a résztvevők - így mérjük az induló képesti fejlődést a fejlesztési célként rögzített kompetenciák mentén.

A résztvevők: 
A képzésbe történő bekapcsolódás feltétele legalább szakiskolai végzettség, egyéb megkötés nincs.  


Jelentkezési határidő: a jelentkezés folyamatos, de jelentkezést a program előtti utolsó héten 12.000 Ft+áfa/fő felár mellett fogadunk el, ha a csoport létszáma lehetővé teszi.

Mit kell hozni a tréningre? Semmit. Minden ügyfelünk tananyagot, ún. workbookot (kézikönyvet) kap, a minőségi képzéshez szükséges tárgyi feltételeket (projektor, számítógép) céges képzés esetén is készséggel biztosítjuk.

Az oktatás mikor kezdődik és mikor ér véget?

Az egyes napokon az oktatás 8.15-kor kezdődik és 17.15-kor ér véget, az opcionális konzultáció, az egyéni kérdések megválaszolása 18:15-ig tart. Kérjük, hogy az első napon 8.00-ra szíveskedjen érkezni.

 

Ebéd, étkezés
A
 program során ebédet, a szünetekben frissítőket, kávét biztosítunk.
 

Céges képzés
Nyílt képzéseink maximális létszáma 12 fő. Vállalati programjainkat akár angolul, akár magyarul, az ügyfél 8-12 munkatársa, bizonyos esetekben 15 fő is igénybe veheti. A céges program lehet az ügyfél telephelyén is, projektort, flipchartot, írásvetítőt, laptopot biztosítunk.

Ügyfeleink mondták: 

Visi Ferenc, Candy Plus, Operations Manager 
"Sok vezetőt kiváló szakmai teljesítménye segített egyre magasabb pozícióba, ahol megfelelően helyt is áll - jóllehet, a feladatai során szükséges tudnivalók már messze túlmutatnak korábbi tanulmányain. Számukra/számunkra ideális a Mini MBA koncentrált, fókuszált tudásanyaga. A résztvevők különböző szakterületekről érkeznek, ezért elkerülhetetlenül van olyan tematikus blokk, ami már ismert lehet, de jól hasznosul összefüggéseiben látva. Lényegesen nagyobb rész az, ami valóban új, a gyakorlatban jól alkalmazható ismeret, melyek elsajátításával a vezetői munka hatékonyabb, céltudatosabb lesz. Hasznos, hatékony program - köszönet érte!"

Hajdu Gábor Forum-Media Kft. ügyvezető: 
Jól összeállított, érdemi ismeretanyag, jól felkészült trénerek! Ez az intenzív képzési forma lehetővé teszi, hogy még a legelfoglaltabb vezető is részt vegyen rajta, az ismeretek pedig jól hasznosíthatók a mindennapi munka során. A program előtt hezitáltam, de beváltotta a hozzáfűzött elképzeléseimet, a napi 10 órás, heti öt napon át tartó képzés nem is annyira „mini" ... Fárasztó volt, de megérte. Ráadásul a csapat is nagyon jó volt.

Hardy András, IHM, főosztályvezető: 
".. A modern állam, a PPP eredményes alkalmazása egyébként sem nélkülözheti a vállalkozások működési rendjét jól ismerő közigazgatási szakembereket. Több tréningen vettem már részt itthon és külföldön, számos szétaprózott volt vagy kezelhetetlen mélységekbe tévedt. A Mini MBA értéke éppen egyedisége, hiszen célirányos képzéssel befogadhatóságig maximalizált tudást nyújt. A tudásanyag arányosan mély és széles, s elsősorban azoknak hasznos, akik az átfogó ismereteket gyakorlati megközelítésben igénylik."

Szőke Gyula, Vezérigazgatói tanácsadó, Magyar Közút Kht. 
"A gyakorlati példákkal összekapcsolt elemzések és a kiemelkedő előadói teljesítmények képesek voltak a társaságot magával ragadni. A program véget ért szombaton, hétfőn pedig kezdtem volna... Azonnal tudtuk, hogy ezt a folyamatos vezetői képzés részévé kell tenni."

Lihotzky Károly, Coty Hungary, Supply Chain Manager 
"A Mini MBA engem kíválóan segített abban, hogy tovább szélesítsem a menedzsment gondolkodásomat. Nincs két évem az ismereteim bővítésére...., Hiú ábánd, hogy hat nap kész vezetőt farag belőlünk: azonban kiváló, menedzsment területenként alapvetően fontos orientációt kaptunk, amely alapján világosan eldönthető, hogy mikor milyen eszközökre van szükség az adott helyzetben, hol szorít a cipő és mely vezetői aspektusunkban kell megnyilvánulnunk. Különösen fontos volt számomra a HR, valamint a készségfejlesztés adaptív vezetés és konfliktus kezelés blokkja, ahol megerősítést kapott minden résztvevő számára annak elsődlegessége, hogy a vezető a hitelességén és a saját példáján keresztül követelhet, aminek záloga a vezető önismeretének állandó fejlődése.